dimecres, 29 de febrer del 2012

"La poesia és la carn... i alguna figa d'agost".



Pau Vadell i Vallbona  [Calonge, 1984]

"Cor innegociable de Pèl Capell però poeta mediocre", diu.

PVV fa de botxí recargolat de la poesia, de jutge performer contra l'estultícia en general, de recitador punxis-kanxis, de dama de companyia dels versos vells.

És cofundador i ànima del col·lectiu Pèl capell amb qui edita la revista de poesia amb el mateix nom, i de Pedra foguera, antologia de poesia jove dels Països Catalans (Documenta Balear, Ciutat de Mallorca, 2008), el recull que va tergiversar el panorama poètic ja fa quatre anys.

La presència de PVV en un recital col·lectiu garanteix, com a mínim, sorpreses. Ha estat artífex i perpetrador dels "Suïcidis amb sobret de sucre", "Avi Pau Toni Juanico Zabaco" (al cementiri del Poblenou) o "Poesia al llit" (amb Laia Martinez i Lopez), i ha convidat a festivals d'arreu de la geografia terràquia: Alemanya, Sèrbia, Itàlia, Mèxic...

PVV ha estat publicat a Quan salives (Moll, Ciutat de Mallorca, 2005), El cos que habitam (edició d’autor, València, 2006), Ciutat de llet (Cossetània, Valls, 2007), Sadoll de seny (El tall, Ciutat de Mallorca, 2008), AKBAR (Documenta Balear, Ciutat de Mallorca, 2009), Convit al silenci (Viena, Barcelona, 2009), Temple, premi Miquel Àngel Riera (Edicions del Salobre, 2009) i l’últim Apèndix city (Documenta Balear, 2010).

Amb Jaume C. Pons i Lucia Pietrelli, ha traduït Stefano Benni al català. Ara treballa en una biografia en vers: Un vent que matava les arnes, i en l'estudi de l'obra de Blai Bonet.


»No us perdeu el recital de Pau Vadell Vallbona al FLoM!: dissabte 17, a les 13:30h, al vermut poètic amb Vins Jaume Mesquida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada