dimarts, 21 de febrer del 2012

Lord Alorda: un festival de poeta!


Jaume C. Pons Alorda (Caimari, 1984), també conegut com Lord Alorda, ha estat el poeta mallorquí de l’eufòria, l’incontinència i el vertigen (rosa); de les aubergínies que canten i en monkeyman seguint el vostre primer rastre sagrat; i continua essent, malgrat la maduresa de la seva obra, un poeta de festival. O, quasi podríem dir, el poeta de festival per excel·lència –n’hi ha prou amb teclejar el seu nom a la barra de cerca de youtube, com per a demostrar-ho. Malauradament –per noltros- viu, de fa estona, a Barcelona, i aquesta serà doncs la primera oportunitat pre-primaveral per veure’l, ensumar-lo, deixar que ens vomiti versos i abraçar-los.
Ha participat en nombroses antologies de poesia i narrativa (Pedra foguera) i ha publicat una dotzena de poemaris, d'entre els quals destaca Els estris de la llum (Documenta Balear, 2009), Cilici (Moll, 2010, Premi Ciutat de Palma Joan Alcover, Premi Bartomeu Rosselló Pòrcel i Premi El Temps de les Cireres), Carn vol dir desaparicions (Labreu, 2011) i El poder i la fortor (Triallibres, 2011), escrit amb Pau Vadell i Joan Tomàs Martínez. Ha participat en nombroses revistes com Caràcters, Els Marges, Lluc, Reduccions, Capicua, S'Esclop, Superna i Pèl capell.
També ha traduït al català els poetes Lucia Pietrelli, Stefano Benni, Leonard Cohen, Alda Merini, Seamus Heaney i Walt Whitman –perquè,a més, és filòleg anglès i gran estimador de la literatura anglosaxona. Més encara: poemes seus s'han traduït a més de quinze llengües, i se l’ha sentit en festivals d’arreu del món.
Actualment, treballa en la seva primera novel·la -que alguns afortunats selectes varen tastar el dia u d’aquest 2012 apocalíptic, i en altres coverbos en prosa.
»No us perdeu el recital de Jaume C. Pons Alorda al FLoM!: dissabte 17, a les 13:30h, al vermut poètic amb Vins Jaume Mesquida.
…i si qualcú encara no el coneix, o no s’ha convençut de venir a sentir-lo, o vol anar fent boca, pegau una ullada als enllaços d’aquí sota:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada