dijous, 7 de març del 2013

"som elles", dona, poesia, illa.


Documental Autoria Poètica Femenina a Mallorca


"Clara, Tonina, Massa, Glòria, Antònia, Maite,Marta, Aina, Joana...

Noms de dones infinits, amb punts suspensius per no deixar-me'n cap.  Dones que escriuen, que escriuen poesia, dones mallorquines que escriuen poesia per viure i sobreviure. I que ara, davant un tercer ull, l'ull ciclop de la càmera han accedit a mostrar un nou i desconegut perfil del seu rostre de poetes.

Ara es despullen més enllà dels seus versos, ara els versos surten de les seves boques i elles es delaten, dialoguen, declamen al vent humit i tou d'aquesta illa. És hora de sentir les paraules combregant amb la veu, de saber qui s'amaga darrera tanta valentia, tanta erudició, tanta ironia. Això sí, protegint sempre la intimitat essencial a l'escriptura, com la més important vàlvula motora,  per poder seguir creant amb consciència.

Han sigut “elles”, les segones darrera l'ombra. Per sort les presents abandonen ara la tercera persona i s'instal·len en un protagonisme guanyat a pols." 

Ens sentim molt feliços de poder comptar amb aquest documental sobre la producció poètica d'autoria femenina a Mallorca escrit per n'Aina Riera i realitzat per na Gemma Puri i na Sandra Christiansen

Per veure el trailer, clicau aquí


»No us perdeu la projecció del documental "Som Elles" al FLoM! l'horabaixa del dissabte 23 de març, durant l'espai de paraula projectada. Després podrem gaudir d'u mini-recital d'algunes de les poetes que surten al documental.


»Entrades a la venda a LiterantaDrac MàgicJarana Club, Bar Tres Bandas i altres llocs xaxis encara per confirmar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada