dijous, 14 de març del 2013

tomàs arias, dolcíssim poeta!




Tomàs Arias Soler (Guardiola de Berguedà, 1966) Poeta, narrador i músic. Ha publicat dos llibres de poemes Romanços (Ed. Cossetània, 2004) que va obtenir el IX Premi Salvador Espriu de poesia, y Odi sobre tela (Ed. La Breu, 2011). Ha participat en antologies com Vint anys de cafè central (2009) i ha format part de diversos col·lectius literaris. També és autor del llibre de relats Per a nois i paranoies, editat per la Companyia Nacional de Poesia, del recull d’articles Papers de diari (Ed. de l’Albí, 2010), i de la novel·la Dadà. Amb el recull de contes Falta personal va obtenir el II Premi Ateneu Domingo Fins de narrativa breu. Ha col·laborat com a clarinetista en el primer disc d’Ivette Nadal, Guerres dolcíssimes.

L’obra de Tomàs Arias s’ha pogut seguir i sentir durant molts anys en tota mena de recitals, festivals poètics i lectures arreu dels països catalans, i és a través de l’oralitat que la seva incisiva poètica, quasi sempre més a prop del sarcasme que de la ironia, ha anat agafant pes i convertint-se en una de les veus imprescindibles de l’escena actual. Així, en festivals propers o llunyans, com el XXI Festival Internacional de Poesia de Medellín (Colòmbia) o el Festival Internacional de Lviv (Ucraïna), ha fet de la seva singular aposta escènica una presència que no deixa indiferent ningú. Ha estat traduïts a l’anglès, l’ucraïnès i el castellà. 

»No us perdeu el recital del Tomàs Arias al FLoM! el vespre del dissabte 23 de març, durant l'espai de paraula recitada.

»Entrades a la venda a LiterantaDrac MàgicJarana Club, Pasatiempos i Bar Tres Bandas. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada