dimarts, 6 de març del 2012

llum i fosca, warm and cool: KINGDINSKY





Kingdinsky és un projecte musical i visual d’electrònica experimental amb influències folk i trip-hop que neix a Palma a principis de l’any 2010 com un joc entre la veu de na Mónica Pérez-Hita (Helio, La Bellesa Turbo, De Soda) i les bases d’en Marc Farré, un duet, que ben aviat es veu ampliat amb la incorporació del guitarrista Enric Gayà (Enric Gayà Trio) i l’equip de projeccions format  per Javier González, Yasmina González i Luís Pérez.

Una fórmula que s'escau amb l'esperit del FLoM!, pel fet que atorga mèrit a la paraula des de les veus de la Mónica, mentre que fa que el paisatge sonor esdevingui poesia.

La banda debuta el setembre de 2010 al Museu d’Art Contemporani d’Es Baluard gràcies a l’aposta arriscada del Festival de Música Electrònica Neotokyo 2010. Amb aquesta embranzida, l’octubre d’aquest mateix any, Kingdinsky és seleccionat per a la final del concurs de maquetes SONOPALMA 2010 a la  categoria de Noves tendències musicals, disputada a la XI Fira Internacional de Disc. Més tard, l’abril de 2011, és seleccionat també per a la final del certamen ARTJOVE 2011 a la categoria Música contemporània disputada a la Sala Assaig, on resulta a més a més guardonat amb un segon premi ex aequo per part de l’Institut Balear de la Joventut.

Amb una maqueta autoeditada a les espatlles, Kingdinsky segueix ara acumulant experiència en  directe i treballa amb la perspectiva de poder enregistrar i publicar en format físic o digital el seus temes durant 2012.

»No us perdeu el concert de Kingdinsky al FLoM!: divendres 16, a la 1:00h, paraula en concert!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada