divendres, 9 de març del 2012

Victòria García Masdeu: Taller de paraula vista.


Artista plàstica amb ànima de pintora, professora per vocació accidental, i aprenent curiosa dels misteris de la psique humana. Ofereix un taller creatiu completament experimental, on els protagonistes són els participants, els qui es deixaran guiar en un viatge, que parteix des d’una petita capsa de sorpreses ,i acaba amb la creació d’un poema visual: la paraula feta matèria, la paraula tangible, la paraula vista.


 
Llicenciada en Belles i poc productives Arts per la Universitat de Barcelona, professora de plasticfunfastic en centres d’aglomeració d’adolescents i estudiant d’actituds de vida poc convencionals a l’escola gestàltica.

... Victòria, de petita, dibuixava millor que ningú de la seva classe a“Dartacan i els tres mosqueters” i “Espinete”, fet que evidenciava una futura gran promesa en el món de l’art. Aquesta petita Victòria, quan es va fer gran, dibuixava a qualsevol paper reciclat, i amb una empenteta de casa seva va poder estudiar Batxillerat artístic. Amb una de més grossa, va botar fins a Barcelona a estudiar Belles Arts. En tornar a Mallorca, durant una ociosa etapa de la seva vida, es va dedicar a viure la vida de l’artista, etapa gratament productiva en la que va consolidar la seva carrera pictòrica en companyia de grans artistes a Sóller. En anys posteriors, i després d’anar caminant per la vida amb quatre duros i feines poc previsibles per a una llicenciada, va caure en una cosa anomenada educació secundària, on va trobar uns petits i grans projectes de persones que sovint donen molts mals de cap. Tot i així (tot i els maldecaps i tot i la seva caparruda resistència), es va enamorar perdudament d’aquelles personetes, i aquell nou camí descobert es va convertir en una vocació tardana, que en diuen.
Mentrestant, la seva carrera artística discorria paral·lelament, amb noves incursions en altres àmbits: la pintura cobrava vida i moviment i es feia present davant el públic, i el que era inicialment pintura estàtica va esdevenir quelcom nou qualificat de perfomance pictòrica.
Per altra banda, des de petita, pensava i pensava i sempre es demanava per les coses de la vida, així que, aquesta curiositat, unida a les penes de l’amor, la dugueren a una nova recerca: amb la conseqüent descoberta d’ un nou camí d’exploració en el camp de la psique humana i de la mateixa vivència de la vida. Així que ara mateix es troba investigant una cosa anomenada gestalt que la duu de bòlit i li ha fet guardar temporalment els pinzells dins una capsa, als que ha promès que els treurà a passejar abans que acabi el curs. Ells, mentrestant, esperen pacientment, mentre ella explora unes coses anomenades tallers experimentals, que encara no sap ben bé per a què serveixen però que sembla que desperten les ganes de jugar amb la creativitat i amb la vida. Ah, i també li agrada molt escriure contes... però això ja vos ho contarà ella un altre dia.


»No us perdeu el taller de na Victòria García Masdeu al FLoM!: dissabte 17, a les 12h, al taller de paraula vista. Reserva ja la teva plaça enviant-nos un privat al facebook o un mail a liveonmarsfestival@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada