dissabte, 10 de març del 2012

paraula combatuda: un, dos, tres... GRAN FINAL de Poetry Slam Mallorca!


Poetry Slam Mallorca és una iniciativa poètica que, a l’illa, dirigeixen i coordinen les slammers Irene La Sen i Anna-Lisa Marí. La idea nasqué a Chicago els anys ’80 i fa vint anys que es porta a terme en diverses ciutats del món mundial. 

Són aquestes dues poetes mallorquines, però, les qui fa poc més d’un any afiliaren Palma a la xarxa Poetry Slam Punto Es, i arrancaren aquesta competició itinerant, que se celebra el darrer dimecres de cada dos mesos pels racons més emblemàtics de la ciutat: al mític BluesVille de Sa Llonja s’hi celebren les edicions d’hivern, i al Cafè Ses Voltes, a recer de la murada de la Seu, les d’estiu.

Aquests peculiars campionats de poesia consten d’una primera ronda eliminatòria en la qual cada participant (slammer) disposa de 3 minuts per a recitar un poema propi. A la segona ronda hi passen un màxim de 4 slammers que tornen a tenir 3 minuts. I, finalment, el guanyador d’aquesta esdevé campió de l’edició.

Qualsevol poeta que vulgui fer d'slammer s'hi pot apuntar a través de poetryslamallorca@gmail.com o, normalment, una hora abans al lloc de l’Slam! Un cop comencen a participar, no poden repetir poemes que ja hagin recitat en altres rondes/edicions. El jurat està format per 5 persones del públic escollides a l’atzar, que puntuen de 0 a 10 amb decimals. A les votacions, s’eliminen la puntuació més alta i la més baixa i se sumen els punts. En cas d’empat, decideixen els aplaudiments del públic.   

Toni Seco condueix el Poetry Slam Mallorca. Juliol 2011, Ses Voltes

Així, el Poetry Slam funciona com una mena de lliga, en la qual els slammers amb més puntuació a cada edició acaben per competir en una GRAN FINAL. Idò, ha arribat l’hora, i la final que va del maig del 2011 al febrer del 2012 se celebrarà dissabte 17 de març a l’escenari del FloM! amb els següents slammers:

Tomeu Ripoll
Gabriel Alomar 
Toni Bauzà (aka Pode)
Selma Montana
Antonio G.
Laia Martinez i Lopez
Israel Padilla (aka No Leas Mis Poemas)
Magdalena Ferragut
Aina Serra
LauraM

Ah, també cal recordar que els dos slammers amb més nota en aquesta edició participaran a la FINAL NACIONAL d’SLAM que enguany se celebrarà a Jaén.

Esperem veure-hi a tots els qui hi han participat durant l’any i als futurs slammers que, amb una mica de sort, us animareu a pujar a l’escenari en la propera edició i gaudir d’aquesta experiència trepidant: 

Un, dos , tres... slam!


»No us perdeu la GRAN FINAL de Poetry Slam Mallorca al FLoM! el dissabte 17 de març, a partir de les 20h: paraula combatuda!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada